Tidaholms Gård

Tervetuloa paikkaan, jota et löydä kartalta

Keväällä 2012 idyllisen maalaismaiseman tiukkaan syleilyyn nousi Tidaholms Gård, useiden eri ponirotujen kasvatukseen keskittynyt virtuaalinen ponisiittola. Tallin pääkasvatusroduksi vakiintui jo alkuvaiheessa suorituskykyinen ja monipuolinen suomalainen ratsuponi. Lisäksi Tidaholms Gårdin ponitarjontaan lukeutuu newforestinponeja, connemaranponeja sekä welshponeja ja welsh part bredejä. Nämä rodut ovat tällä hetkellä niin sanottuja sivukasvatusrotuja rodun edustajien vähäisen määrän vuoksi. Esivanhempien käyttösuuntauksia arvostaen Tidaholms Gårdin ponit ovat suuntautuneet joko koulu- tai rataesteareenoille, kenttäratsastukseen tai yleispainotteisiksi moniosaajiksi. Tallin monitahoinen ponikatalogi sisältää enimmäkseen lyhyen sukulinjan poneja.

Nimen ruotsalaisesta vivahteesta huolimatta Tidaholms Gård sijaitsee Suomen maalaismaisemissa Pirkanmaalla. Niemenkärjessä, pöllyävän hiekkatien päässä silmää hemmottelevat kaksi punamaalitallia, vähän liiankin hulppea ratsastusmaneesi, kaksi valaistua ratsastuskenttää, useat tarhat sekä vehreä laidunmaa. Tallia ympäröivät monipuoliset metsäpalstat ja lukuisat peltotilkut ovat naapurin navettatilan omistuksessa, mutta Tidaholms Gårdilla on lupa käyttää tiluksia.

Tidaholms Gårdin toimintaideana on jalostaa rodunomaisia, suorituskykyisiä sekä monipuolisia urheilu- ja jalostusponeja. Jalostustyössä käytetään ensisijaisesti eliittiponeja, joilla on henkilökohtaista kilpailu- ja arvonimimenestystä sekä arvokas verenperimä. Tidaholms Gårdin ponit kilpailevat ratsastuslajeissa omien käyttösuuntaustensa mukaisesti ja osallistuvat aikanaan rotu- ja lajilaatuarvosteluihin. Näin talli takaa, että jokaisella kasvatilla on perimän myötä edessä menestystä kilpailukentillä ja kysyntää jalostusmarkkinoilla.

Toivomme, että viihdyt luonamme
    Alma (VRL-08691)
    tidaholmin@gmail.com

Voit törmätä meihin näissä tilaisuuksissa:
Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu
Estevarsojen laatuarvostelu
Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu
Yleislaatuarvostelu


  Tämä on virtuaalitalli       This is a sim-game stable

© Tidaholms Gård 2012 - 2014     Ulkoasun otsikkokuva © A. Booth, Glaskopf & VRL-08691